Cover 12 werkenVanaf 19 oktober bij uw persverkoper!

De twaalf werken van Asterix is geen stripverhaal maar een rijk geïllustreerd album gebaseerd op de allereerste Asterix tekenfilm: Asterix en de Helden (ook bekend onder de naam: Asterix verovert Rome).
Deze populairste film van Asterix en zijn vrienden verscheen op 20 oktober 1976 in Frankrijk en viert deze herfst dus zijn 40ste verjaardag. Voor deze gelegenheid hebben Hachette, Albert Uderzo en Anne Goscinny besloten om een nieuwe, geïllustreerde uitgave te verzorgen van De 12 Werken van Asterix, op basis van het scenario van René Goscinny.

Aan de hand van meer dan 1000 schetsen en originele modelsheets die de co-auteur van de kleine Galliër destijds voor de productie van de film had gemaakt, heeft hij voor deze uitgave een totaal nieuw album samengesteld. In De 12 Werken van Asterix staan meer dan veertig nooit eerder gepubliceerde, paginagrote illustraties, met de pen geïnkt en ingekleurd met aquareltechniek en Albert Uderzo heeft voor deze uitgave een gloednieuwe cover getekend. Het album is vergelijkbaar met de geïllustreerde uitgave Hoe de kleine Obelix in de ketel van de druïde viel.